Maria Hällstig föreslås bli tf verksamhetschef för arbetsmarknad

Maria Hällstig föreslås bli tillförordnad verksamhetschef för arbetsmarknadsdelen i den nya organisationen från 1 november till 30 juni.

Nyhet från intranätet Insikten. Publicerad 11 oktober 2016.

Maria Hällstig

Maria Hällstig.

Under tiden pågår rekrytering av ordinarie verksamhetschef för arbetsmarknad, en process som tar tid.

För att inte tappa fart i arbetet med den nya organisationen är det viktigt att det finns någon som leder arbetet även inom arbetsmarknadsdelen. De andra verksamhetscheferna är utsedda sedan tidigare.

Från och med den 17 oktober är det tänkt att Maria Hällstig ska frikopplas från sitt nuvarande uppdrag och den 1 november påbörja sin roll som tillförordnad verksamhetschef och ingå i strategiska ledningsgruppen.

– Jag har varit i förvaltningen nu ett år och ser Maria som en mycket bra ledare för uppdraget utifrån hennes erfarenhet, ledaregenskaper och det hon presterar. Maria har mycket av det som förväntas av en verksamhetschef i den nya organisationen, säger arbetsmarknadsdirektör Jesper Theander.

Maria Hällstig arbetar i dag som enhetschef inom uppdrag för enhet samhällsuppdrag och arbete. Vem som ska gå in som enhetschef för samhällsuppdrag och arbete är inte klart ännu.

– Jag har haft en dialog med Maria och hennes nuvarande chef Fredrik Rösténius. Jag är glad för att hon vill ta uppdraget innan rekryteringen av ordinarie verksamhetschef för arbetsmarknadsverksamheten är klar, säger Jesper Theander.

Facklig förhandling och samverkan av förslaget om tillförordnad verksamhetschef är den 24 och 26 oktober.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *