Många förslag om bättre kommunikation

Arbeta mer med sociala medier. Chattfunktion och telefonjour för den som söker ekonomiskt bistånd. Filmer som marknadsför arbetsmarknadsförvaltningens olika insatser. Personliga brev i stället för massutskick. Kalender för att kunna se när min guide, socialsekreterare eller studie- och yrkesvägledare är tillgänglig. Möjlighet att kunna prenumerera på nyheter på invånarprocessbloggen.

Det är några av många förslag från de invånare som var med på workshopen om kommunikation den 23 februari. Den här gången var det främst deltagare på Jobbtorget som medverkade.

Det är fullsatt i lokalen Miatorp på kompetenscenter Norrehed när workshopen äger rum. Diskussionen vid borden handlar om vuxenutbildning, bemötande, arbetsmarknad, ekonomiskt bistånd och kommunikationsvägar.

Det finns också en stor förslagslåda där den som vill kan lämna lappar med ris, ros eller andra synpunkter.

Vara med och skapa

– Vi vill ha input från er för att komma närmare er som invånare i staden så ni kan vara medskapare. Med det menar vi att ni ska vara med och skapa det arbete som görs för er, inleder Cecilia Nilsson, coach på arbetsmarknadsförvaltningen.

– Målet är att vi ska bli effektivare så ni snabbare kan uppnå era mål och komma ut i arbete, säger Samir Kafedzic, strategisk utvecklare på förvaltningen.

Förslagen som kommer in handlar både om hur kommunikationen mellan tjänstemännen och invånarna kan förbättras och om hur verksamheten kan bli bättre.

Något som kommer fram är att många som kommer till Jobbtorget inte får information om hur det fungerar där innan de kommer dit, men att informationen är bra väl på plats. Många berättar också att de är väldigt nöjda med insatsen.

Alla förslag håller nu på att sammanställas.

Hur blir det med återkopplingen?

Ja, vad händer sen? Blir det någon återkoppling på förslagen?

– Hur vill ni att vi återkopplar? frågar Samir Kafedzic och Cecilia Nilsson under workshopen.

Genom mejl, invånarprocessbloggen, brev, sms eller via sin guide är några idéer som kommer upp. Eller på en särskild workshop för återkoppling.

På nästa möte med utvecklingsgruppen den 23 mars ska återkopplingen planeras.

Nästa workshop är den 20 april klockan 09:00-16:00, även då på kompetenscenter Norrehed. Då handlar det bland annat om arbetsmarknadsförvaltningens nya sätt att arbeta.

Text: Nina Gregoriusson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *