Fikamöte med Support

En gång i veckan är det fikamöte för supports medarbetare. Alla som kan samlas för fika med kort information och dialog på onsdagar klockan 09:30-10.00.

Premiären var den 26 april på våning 5, Järnvägsgatan, där supports medarbetare har sina arbetsplatser.

– Det ska vara ett kort, rappt och trevligt möte. Vart är vi på väg och vad rör just oss i support? Det kan också handla om andra saker i förvaltningen eller annat som kan vara intressant för oss, säger Petra Malmgren, verksamhetschef för support.

– Tanken är att vi ska få och dela med oss av information och lyfta upp frågor som vi behöver hjälp med. Och ha en gemensam stund tillsammans, säger Petra Malmgren, verksamhetschef för support.

Bygga kultur och skapa gemenskap

Förslaget om veckovisa fikamöten kom från en medarbetare och togs sedan upp på ett apt-möte.

– En jättebra idé som jag tror mycket på. Det är ett sätt att bygga kultur på och skapa gemensamhetskänsla inom support, säger Petra Malmgren.

Medlemmarna i supports ledningsgrupp turas om att hålla i fikamötena.

Temat på det första mötet var kommunikation. Jenny Andersson, kommunikationsansvarig, berättade om arbetsmarknadsförvaltningens nya kommunikation som utformas just nu. Den ska visa hur vi jobbar på ett nytt sätt och spegla vilka vi är och vad vi gör.

– Idag blev det mycket information, men jag hoppas vi i fortsättningen kan få mer av dialog på mötena så vi kommer ifrån ”envägstänket”. Att vi kan hjälpas åt att lösa någon uppgift, få feedback på något vi jobbar med men också få veta vad som är på gång i förvaltningen, säger Jenny Andersson.

Text: Nina Gregoriusson